Köpvillkor

Allmänna köpvillkor

ALLMÄNT

Dessa allmänna villkor gäller för dina köp på användning av, webbsidan www.protectorsofsweden.se. Villkoren utgör ett avtal mellan dig och Protectors of Sweden AB, org. Nr 559071-7111, Topasgatan 19, 421 48 Västra Frölunda, Telefon +46709970020 (hädanefter ”Protectors of Sweden”).

Genom att göra köp ifrån och använda denna webbsida förbinder du dig till dessa villkor. Vi ber dig därför att noga läsa igenom villkoren före användning av hemsidan. Vid köptillfället skickas köpvillkoren ut till det angivna e-postadress som du har uppgett i beställningen.

Protectors of Sweden ingår inte under några som helst omständigheter avtal med minderåriga (under 18 år).Inte ens med målsmans godkännande.

BEKRÄFTELSE

När beställningen mottagits skickas en bekräftelse till den angivna email adressen. Därför är det viktigt att rätt email-adress anges vid beställning. Vidare är det rekommenderat att bekräftelsen sparas för att underlätta eventuell framtida kontakt med vår kundtjänst. Bekräftelsen utgör också som kvitto på genomfört köp.

BETALNING

Du kan välja att betala med bank- eller kreditkort eller genom faktura (administreras via Klarna och gäller endast leveranser i Sverige, Norge, Danmark och Finland). Protectors of Sweden hanterar inte själv några bank- eller kreditkortsuppgifter. Notera att Klarna gör en kreditprövning och vid behov en kreditupplysning hos ett kreditupplysningsföretag. Kreditprövningar delas aldrig med en tredje part vilket betyder att de aldrig syns hos andra bolag som lånar ut pengar. På så sätt påverkar en kreditprövning aldrig kundens kreditvärdighet.

När Klarna genomför en prövning kommer kunden att enligt lag få hem en kopia på upplysningen.

Vi innehar SSL-certifikat. SSL ser till att all data som skickas mellan en webbserver och webbläsare förblir privat och krypterad.

BETALNING MED KORT

Betala med ditt bank- eller kreditkort säkert över nätet. Klarna hanterar din betalning med säker kryptering och i linje med strikt bankstandard. Dina kortuppgifter skickas direkt till din bank och kan inte läsas eller kommas åt av någon annan än din bank. Det utgår inga extra kostnader för kortbetalningar. Kortbetalningar som hanteras av Klarna är PCI-DSS certifierade. Det innebär att de följer Payment Card Industry Data Security Standard.

BETALNING MED FAKTURA

När du väljer att betala via faktura kan du välja att betala såväl på dagen för beställningen som senare (upp till 14 dagar från datum för beställning). Vid betalning mot faktura måste du vara skriven på leveransadressen. Du har också möjlighet att dela upp din betalning. Allt görs i samarbete med Klarna. Det utgår inga extra kostnader för betalning via faktura, dock tillkommer extra kostnader vid utebliven eller betalning efter förfallodatum (påminnelseavgift och inkasso).

En påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29,00 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60,00 kr i påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta om 24,00 % plus gällande referensränta tillkommer. Sker ingen betalning därefter kan fordran därefter komma att överlämnas för inkassohantering där ytterligare inkassokostnader kan tillkomma.

PERSONLIGA UPPGIFTER

När du handlar på vår webbsida så kommer vi att spara vissa av dina personuppgifter för att du ska kunna genomföra ditt köp. Protectors of Sweden behandlar all personlig information som konfidentiell och i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL). Du har rätten att begära tillgång till din data och om någon information är felaktig kan du kan få detta ändrat eller borttaget. Protectors of Sweden kan också använda cookies, till exempel för att förbättra din upplevelse av denna webbsida.

PRISER

Alla priser som du ser på Protectors of Sweden webbsida är inklusive moms. 
Länder som inte är med i EU är föremål för särskilda moms- och tullförpliktelser.

PRODUKTINFORMATION

Protectors of Sweden har rätten att ändra priser innan genomfört köp, ta extra kostnader och ändra produktinformation utan föregående meddelande därom. Produktbilder och annan information syftar till att återspegla produkten så mycket som möjligt. Vi förbehåller oss dock för eventuella fel som kan förekomma på sidan och kan inte garantera att alla bilder på ett fullt ut korrekt sätt återspeglar armbandens rätta utseende. Bilderna ska endast ses som illustrationer. Bilders kvalitet kan också variera beroende på vilka färginställningar du har på datorn.

BESTÄLLNINGAR

Beställningar som görs i någon annans namn utan dennes samtycke kommer att anmälas till polisen. Detsamma gäller eventuella beställningar där Protectors of Sweden misstänker brott.

Protectors of Sweden förbehåller sig rätten att ändra eller korrigera priser på erlagda beställningar vid fall då angivet pris är uppenbart felaktigt.

AVBESTÄLLNINGAR

Konsument har avbeställningsskydd fram tills dess att det är uthämtat. Kan avbeställa efter utskick, tills dess att den är levererad eller på ombud. Därefter gäller ångerrätt om du önskar att returnera erhållen vara. En avbeställning är inte giltig förrän du har fått en bekräftelse på avbeställning via e-mail av Protectors of Sweden. Om en produkt inte längre säljs kommer Protectors of Sweden att kontakta konsumenten och meddela att varan inte kan levereras och erbjuda en ersättningsvara eller att konsumenten kan köpa varan någon annanstans alternativt att konsumenten häver köpet.

ÅNGERÄTT

Kunden har alltid rätt att returnera en beställning inom 14 dagar från att de mottagit den. Ångerperioden räknas från det datum då du mottog den sista varan/varorna i din beställning. Denna rätt gäller dock under förutsättning att produkten och dess förpackning är i oförändrat skick. Kunden har rätt att öppna och kontrollera varan. Om kunden önskar att utnyttja sin ångerrätt är det enklaste sättet att kontakta Protectors of Sweden här Kontakta oss eller skicka ett e-mail till info@protectorsofsweden.se .

Väljer du att inte kontakta oss via kontaktformuläret räcker det att du informerar oss om ditt beslut att ångra din beställning innan ångerperioden är till ända genom att skicka ett klart och tydligt meddelande till oss om ditt beslut att utöva ångerrätten (t.ex. brev till Protectors of Sweden, Topasgatan 19, 421 48 Västra Frölunda, eller lämna ett telefonsvar till 0709970020. Glöm inte att ange ditt namn, adress, ordernummer eller personnummer.

Om du vill kan du använda den standardblankett för utövande av ångerrätt som Konsumentverket tagit fram (se Ångerblankett).

Kostnaderna för att skicka tillbaka produkterna betalas av kunden.

Kunden har rätt att återfå pengarna vid ångerrätt inom 14 dagar från den dag då Protectors of Sweden mottagit meddelandet. Kunden kan dock få vänta tills dess att varan har kommit åter eller till dess kunden har lämnat ett bevis på att varan återsänts, det som sker först.

På det belopp som ska återbetalas har Protectors of Sweden rätt att dra av en summa motsvarande varans värdeminskning i den mån sådan värdeminskning beror på att du som kund har hanterat varan i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa varans art, egenskaper och funktion.

LEVERANS

Protectors of Sweden levererar inom Sverige, Norge och Danmark. Leveranstiden är cirka 4-6 arbetsdagar efter lagd beställning. Beställningar skickas med PostNord och det är kundens ansvar att korrekt leveransadress är ifylld.

Mindre försändelser skickas som brev eller varubrev, vilket oftast innebär leverans direkt i brevlådan. Får de inte plats hamnar de på närmsta ombud och aviseras via SMS eller brev paketet finns i ca 14 dagar hos ditt ombud innan det returneras. Större försändelser skickas med Mypack, vilket är en tjänst med full spårbarhet. Protectors of Sweden tar inga extra kostnader vid outlösta försändelser.

Om Protectors of Sweden inte kan leverera inom avtalad tid ska konsumenten utan onödigt dröjsmål informeras om anledningen till förseningen och upplysas om en ny leveranstidpunkt, om det är möjligt. Kan Protectors of Sweden inte heller åtgärda felet inom skälig tid och leveranstid är av väsentlig betydelse, har du rätt att häva köpet. Detta gäller även specialbeställningar.

GARANTI

Garantitiden gäller ett år från köpdatum. Garantin täcker tillverkningsfel på armbandet som sådan (knapp, spänne och paracord/tråd). För att få en order utbytt under denna garanti, vänligen använd vårt kontaktformulär Kontakta oss.
 Som ämnesrubrik ange ”returnering av köp” och specificera namn, adress, ordernummer och en detaljerad beskrivning av den aktuella frågan i formuläret.

Andra delar än nu nämnda täcks inte av garantin.
Fel eller skada orsakad av olämplig användning eller vårdslöshet (stötskador, bucklor på armbandet, etc.)
Fel eller skada orsakad av eld, vatten eller en naturkatastrof.
Naturliga estetiska förändringar som uppstått till följd av normal användning eller åldrande (mindre repor, ändring av färg på bandet, flagnande av knappen)
För det fall det inte framgår av garantin till armbandet var och när armbandet har inhandlats, eller om denna information har ändrats på garantin
Om garantin inte skickats med armbandet i samband med reklamationen/reparationen.
Den här garantin garanterar att du kan få fria reparationer/returer i enlighet med nu nämnda villkor och inom den tid som gäller för garantin. Garantin begränsar inte någon laglig rätt som gäller för dig som kund.

REKLAMATIONER

Det är viktigt att varan noggrant kollas vid mottagande. Om varan skadats under transport måste kunden rapportera detta så snart som möjligt till Protectors of Sweden. Detta gäller oavsett om det rör sig om en synlig skada eller inte. Eventuella reklamationer av varor ska göras till Protectors of Sweden kundtjänst Kontakta oss eller e-mail till info@protectorsofsweden.se. Vid reklamation ska återbetalning ske inom skälig tid, utan onödigt dröjsmål.

 

Det går även att skriva ett brev till Protectors of Sweden, Topasgatan 19, 421 48 Västra Frölunda. Vänligen ange namn och ordernummer och kort förklaring till reklamationen och vi kommer att återkomma till dig inom kort med instruktioner om hur du ska gå tillväga för retur.

Felaktiga produkter som returneras till Protectors of Sweden ska alltid behandlas varsamt och som om de var felfria. När det gäller samtliga returer är det av stor vikt att produkten är förpackad så att den inte kan skadas under transporten. Om en viss produkt inte finns längre har kunden istället rätt till återbetalning.

Konsumenten skall ersättas för eventuella fraktkostnader samt andra kostnader som uppkommit i samband med reklamationen, tex bensinkostnader, parkeringskostnader, telefonkostnader och liknande.

Kunden har tre års reklamationsrätt, dock ska kunden rapportera felet inom skälig tid. Protectors of Sweden följer konsumentverkets regler gällande reklamationer där 2 månader anses som skälig tid att informera om en skada.

Vid eventuell tvist följer Protectors of Sweden Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer (ARN).

Vidare har kunden även rätt att använda den 
europeiska kommissionens online-plattform för tvistlösning (ODR) Detta är en ny plattform som EU-kommissionen har lanserat där en missnöjd kund som köpt en vara eller tjänst inom EU kani stället för att gå till domstol använda sig av en EU-gemensam webbplats, ODR-plattform, för att få sin tvist prövad online. ODR står för ”Online Dispute Resolution”, vilket betyder tvistlösning över internet.

Allmänna reklamationsnämnden
Box174
10123 Stockholm
Tel:+46(0)8-50886000
Telefontider: Mån-ons 9-12, 13-15 Tors-fre 9-12
www.arn.se
För kontakt med Protectors of Sweden: info@protectorsofsweden.se

FORCE MAJEURE

Protectors of Sweden ska undantas från skadeståndsansvar eller andra påföljder till följd av omständigheter bortom Protectors of Sweden kontroll. Som sådana omständigheter räknas statlig intervention, ny/ändrad lagstiftning, krig, bränder, översvämningar, avbrott i arbete, förbud, restriktioner, sabotage, dåliga transport- och väderförhållanden, utebliven leverans från leverantörer eller att Protectors of Sweden eller dess samarbetspartners skulle vara utsatta för kriminell verksamhet.

ANVÄNDARGENERERAT INNEHÅLL

Vår webbsida kan inkludera användargenererat innehåll från till exempel sociala medier. Protectors of Sweden gör inget anspråk på ägande av sådant innehåll (bilder, foton och videos m.m.) och tar inget juridiskt ansvar för det. För det fall du till exempel misstänker ett upphovsrättsintrång, eller intrång i annan rätt, eller av annan anledning skulle känna dig kränkt av innehåll som publicerats på webbsidan, vänligen kontakta vår kundservice Kontakta oss

ÄGANDERÄTT

Alla produkter förblir Protectors of Sweden egendom tills full betalning är gjord.

BEDRÄGERI

Alla bedrägeriförsök rapporteras till polisen. Protectors of Sweden förbehåller sig rätten att avbryta ett köp om någon misstanke till brott väcks.

TILLÄMPLIG LAG OCH JURISDIKTION

Svensk lag gäller för dessa villkor och din användning av denna webbsida. I den mån lag tillåter det ska svenska domstolar ha exklusiv jurisdiktion vad gäller någon tvist som uppstår med anledning av dessa villkor eller din användning av webbsidan, bortsett ifrån den mån Protectors of Sweden självmant väljer att vidta rättsliga åtgärder mot en kund/användare i dennes hemort.


UPPSÄGNING

Protectors of Sweden förbehåller sig rätten att avsluta ditt konto och/eller din användning av webbsidan efter eget tycke. Till exempel om Protectors of Sweden misstänker att du har brutit mot dessa allmänna villkor. Sådan uppsägning kan göras utan föregående meddelande därom.


ÄNDRINGAR

Protectors of Sweden kan komma att se över dessa allmänna villkor. Varje gång du köper en vara av Protectors of Sweden så kommer de vid var tid gällande villkoren vara tillämpliga på kontraktet mellan dig och Protectors of Sweden.

Dessa allmänna villkor var senast uppdaterade 2020-03-12